Davčno finančna praksa - DFP

Z vami je nova aprilska številka DFP!

V rubriki “Ne prezrite” objavljamo odprto pismo UO ZDSS Uradu za preprečevanje pranja denarja (Urad), ki se nanaša na Vprašalnik za nacionalno oceno tveganja za pranje denarja, ki ga je Urad poslal družbam, ki so zavezanci po Zakonu o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-2). Glede navedenega vprašalnika so imeli zavezanci kar nekaj težav pri izpolnjevanju. Zaradi pritiska stanovskih organizacij glede nerazumnega roka za izpolnitev vprašalnika je Urad predmetni rok prestavil na 30. 4. 2024.  

Kot že običajno objavljamo tudi aktualne informacije FURS (npr. o izdaji prvega svežnja informativnih izračunov dohodnine za leto 2023 ter novih možnostih elektronskega načina plačila dohodnine, kar davčni svetovalci pozdravljamo).

Ker mineva 10 let od združitve Carinske uprave RS ter Davčne uprave RS v skupno Finančno upravo Republike Slovenije (FURS), pa Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije ob tem jubilejnem dogodku Finančni upravi RS izreka iskrene čestitke. 

 

Doc. dr. Darja Gregorčič Bernik
Odgovorna urednica DFP

Pogosta vprašanja za DFP

Kako naročim revijo DFP, če sem že član ZDSS (in imam že odprt račun v portalu www.zdss.si)?

Najprej se logirajte v portal (uporabniško ime in geslo) ter opravite nakup v trgovini – kliknite tukaj

Kako naročim revijo DFP, če še nisem član ZDSS ?

Opravite nakup v TRGOVINI, za kar pa je potrebno vnesti vse podatke za registracijo – kliknite tukaj

Kako opravim nakup, če ne znam izvesti registracije, ali pa imamo več oseb iz iste organizacije, ki želi dostop do revije ali če želim predračun za naročilo revije?

V tem primeru izpolnite OBRAZEC NAROČILA DFP – kliknite tukaj

Ko prejmemo Vaše naročilo iz OBRAZCA NAROČILA DFP, bo administracija odprla vaš račun in Vam poslala na vaš e-naslov tudi geslo za dostop do revije. 

Kako se odjavim na naročnino na revijo – za naslednje leto po oddani vlogi?

Pošljite zahtevek preko povezave: https://podio.com/webforms/28177441/2227621

Kako lahko dobim pomoč, če naletim na težavo pri naročilu DFP?

V tem primeru pošljite Vaše težave preko obrazca HELP DFP – kliknite tukaj. 

INFORMACIJE

E: dfp@davki.org

Revija bo izhajala v e-obliki, v zadnjem tednu vsakega meseca. Dostop je omogočen naročnikom revije (tudi za osebe, ki niso člani ZDSS).

Plačila za DFP revijo – naročnina, sprejemamo na:

ZDSS, Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana. TRR: 03100-1002185864, odprt pri SKB d.d., sklic: SI00 03-2022

Po izvedenem naročilu preko modula trgovina, se avtomatično odpre dostop do revije.  V kolikor plačilo ne prispe na račun ZDSS v roku 7 dni, se naročnina ugasne.

Naročniki, ki izvedejo naročilo preko aplikacije PODIO (več oseb iz iste organizacije) in niso že registrirani v portal ZDSS, prejmejo geslo za dostop do revije v posebnem E-mail sporočilu.

Add Your Heading Text Here