Davčno finančna praksa - DFP

Z vami je novembrska številka Davčno-finančne prakse, ki je v prvi vrsti posvečena ureditvi poklica davčni svetovalec oziroma bolje davčni zaupnik in še nekoliko širše gospodarski zaupnik (t. j. davčni svetovalec, računovodja, notar, odvetnik) v Sloveniji. O tem je svoje razmišljanje zapisal tudi ddr. Marian Wakounig, predstavnik avstrijske finančne uprave in častni član ZDSS, ki nam v svojem blogu predstavlja ureditev poklica gospodarskega zaupnika v Avstriji.Več o tej temi in o ureditvi poklica davčnega svetovalca v Sloveniji si lahko preberete v Novicah ZDSS v okviru refleksije preteklega dogodka – Dneva ZDSS, ki je potekal 23. 11. 2023. Regulacijo poklica davčni svetovalec v Sloveniji podpirajo tudi na Ministrstvu za finance, kar je povedala
mag. Katja Božič iz Ministrstva za finance (MF), pristojna za davke, carine in druge dajatve ter izboljšanje učinkovitosti javne porabe, ki je poudarila, da reguliranje poklica davčni svetovalec na MF podpirajo, v kolikor bi to zagotovilo višjo pravno varnost za davčne zavezance. O Dnevu ZDSS je STA (24. 11. 2024) zapisala, da so davčni svetovalci za pošten davčni sistem in regulacijo poklica, katerega sestavni del je tudi Deklaracija o izgradnji poštenega davčnega sistema in uvedbi regulacije poklica davčni svetovalec v Republiki Sloveniji, ki jo v reviji objavljamo v celoti. Seveda pa tudi tokrat ne manjka drugih, zelo kvalitetnih, davčno-pravnih, finančno-računovodskih člankov in zanimivih sodb, ki si jih lahko preberete ob dobri jutranji kavici.
 
Kako naročim revijo DFP, če sem že član ZDSS (in imam že odprt račun v portalu www.zdss.si)?

Najprej se logirajte v portal (uporabniško ime in geslo) ter opravite nakup v trgovini – kliknite tukaj

Kako naročim revijo DFP, če še nisem član ZDSS ?

Opravite nakup v TRGOVINI, za kar pa je potrebno vnesti vse podatke za registracijo – kliknite tukaj

Kako opravim nakup, če ne znam izvesti registracije, ali pa imamo več oseb iz iste organizacije, ki želi dostop do revije ali če želim predračun za naročilo revije?

V tem primeru izpolnite OBRAZEC NAROČILA DFP – kliknite tukaj

Ko prejmemo Vaše naročilo iz OBRAZCA NAROČILA DFP, bo administracija odprla vaš račun in Vam poslala na vaš e-naslov tudi geslo za dostop do revije. 

Kako se odjavim na naročnino na revijo – za naslednje leto po oddani vlogi?

Pošljite zahtevek preko povezave: https://podio.com/webforms/28177441/2227621

Kako lahko dobim pomoč, če naletim na težavo pri naročilu DFP?

V tem primeru pošljite Vaše težave preko obrazca HELP DFP – kliknite tukaj. 

INFORMACIJE

E: dfp@davki.org

Revija bo izhajala v e-obliki, v zadnjem tednu vsakega meseca. Dostop je omogočen naročnikom revije (tudi za osebe, ki niso člani ZDSS).

Plačila za DFP revijo – naročnina, sprejemamo na:

ZDSS, Tržaška c. 207, 1000 Ljubljana. TRR: 03100-1002185864, odprt pri SKB d.d., sklic: SI00 03-2022

Po izvedenem naročilu preko modula trgovina, se avtomatično odpre dostop do revije.  V kolikor plačilo ne prispe na račun ZDSS v roku 7 dni, se naročnina ugasne.

Naročniki, ki izvedejo naročilo preko aplikacije PODIO (več oseb iz iste organizacije) in niso že registrirani v portal ZDSS, prejmejo geslo za dostop do revije v posebnem E-mail sporočilu.