Pozdravljeni,
davčni zavezanec s.p. izvaja storitve priprave hrane kot podizvajalec naročniku, ki se ukvarja z gostinsko dejavnostjo. Davčni zavezanec je torej kuhar v restavraciji naročnika. Glede na 1. točko Priloge I k ZDDV-1 priprava jedi spada pod storitve za katere se uporablja nižja stopnja DDV. Natančneje to opredeljuje tudi 3. odstavek 48. člena Pravilnika ZDDV-1, da priprava jedi pomeni pripravo in strežbo jedi v dejavnosti, ki se po predpisih šteje za gostinsko dejavnost. Slednja je opredeljena z SKD 56.210 (priložnostna priprava in strežba jedi v prostorih naročnika).
Storitve priprave jedi, ki jih opravi davčni zavezanec (kuhar) za naročnika so obdavčene po nižji stopnji 9,5 % DDV je tako?
Hvala in lep pozdrav
Matej
Kakor pišeš in če spada pod omenjeno SKD dejavnost, bi morlo iti za pripravo in strežbo jedi po nižji stopnji DDV – 9,5%.
Kakor pišeš in če spada pod omenjeno SKD dejavnost, bi morlo iti za pripravo in strežbo jedi po nižji stopnji DDV – 9,5%.
Kakor pišeš in če spada pod omenjeno SKD dejavnost, bi morlo iti za pripravo in strežbo jedi po nižji stopnji DDV – 9,5%.
Kakor pišeš in če spada pod omenjeno SKD dejavnost, bi morlo iti za pripravo in strežbo jedi po nižji stopnji DDV – 9,5%.
Kakor pišeš in če spada pod omenjeno SKD dejavnost, bi morlo iti za pripravo in strežbo jedi po nižji stopnji DDV – 9,5%.
Kakor pišeš in če spada pod omenjeno SKD dejavnost, bi morlo iti za pripravo in strežbo jedi po nižji stopnji DDV – 9,5%.
Kakor pišeš in če spada pod omenjeno SKD dejavnost, bi morlo iti za pripravo in strežbo jedi po nižji stopnji DDV – 9,5%.
Kakor pišeš in če spada pod omenjeno SKD dejavnost, bi morlo iti za pripravo in strežbo jedi po nižji stopnji DDV – 9,5%.